För pedagoger och lärare

Teater Tre har mångårig erfarenhet av dramapedagogiskt och konstnärligt arbete med barn och unga. Det pedagogiska perspektivet genomsyrar alla våra föreställningar, och de har alla tillhörande pedagogmaterial som du som pedagog kan använda före och/eller efter föreställningen. Genom samtal, inlevelse och dramaövningar fördjupas den konstnärliga upplevelsen. 

Har du frågor kring den pedagogiska verksamheten?
Kontakta verksamhetsledare och dramapedagog Lena Yxner:
lena.yxner(a)teatertre.se  /  08 - 669 00 60

 


Kulanpremie och länssubvention

Kom ihåg att alla skolor, förskolor och familjedaghem i Stockholm kan använda Kulanpremie eller Länssubvention, vilket ger er ett billigare biljettpris.

Skapande skola

Vi skräddarsyr Skapande Skola-projekt utifrån era önskemål eller baserat på våra föreställningar. Nu kan även förskolan ta del av Skapande Skola-medel. Läs mer på Kulturrådets hemsida

Kontakta oss för mer information och bokning:
08 - 669 00 60 / info(a)teatertre.se

 

Aktuella pedagogmaterial (PDF)

 
– Det är bra att vi får idéer och uppslag att ta med oss hem. Barnen har många olika erfarenheter med sig från föreställningen som kan komma till uttryck i till exempel förvandlingslekar. Man kan plocka upp karaktärer som fanns med i föreställningen, eller känslor som barnen upplevt, och fantisera kring. Det finns mycket man kan göra.
— Linda Moberg, förskollärare i Östersund

Några tips till dig som pedagog inför, under och efter teaterbesöket
- från Manilla Ernst, barnkultur- och teatervetare vid Centrum för barnkulturforskning

Inför teaterbesöket
"Förmedla lust, nyfikenhet och förväntan. Tala med barnen om vad ni ska se. Hur ska ni ta er dit? Hur tror ni det kommer att se ut i scenrummet? Vem kommer att vara på scen?

Under teaterbesöket
Låt barnen ta in föreställningen på sitt personliga och individuella sätt. Teatern har också ansvar för det som händer i salongen!

Efter teaterbesöket
Förmedla lust, nyfikenhet. Skapa utrymme för diskussion/bearbetning efteråt. Börja gärna med minnesrunda! Tala om föreställningens alla delar. Respektera och uppmuntra varje barns smak, åsikter och upplevelser av föreställningen. Det finns inget facit! 

- Manilla Ernst, barnkultur- och teatervetare vid Centrum för barnkulturforskning

 

Riksteaterns lärarhandledning "Att öppna nya världar" 

Om du som pedagog vill förbereda dig lite extra inför ett teaterbesök finns Riksteaterns handledning "Att öppna nya världar". Den är framtagen för att ge skolpublik "möjlighet att stanna kvar i sin upplevelse av pjäsen, reflektera och samtala" om frågor som teaterföreställningar kan ge upphov till.

"Att öppna nya världar" finns att ladda hem gratis här.