Tidigare föreställningar på Teater Tre

Här är ett litet urval av alla de föreställningar som spelats på Teater Tre genom åren, sedan starten 1979. Sidan uppdateras kontinuerligt. 

 

DEN BLÅ ÖN (9-12 år)

Urpremiär januari 2016

Framtiden. En pojke är strandsatt på en ö gjord av skräp. Pojken har en magisk förmåga: han kan möta människor från nutiden och han ger dem en chans att rädda jorden. Men kommer de att lyssna? 

Den blå ön är en fantasifull berättelse om miljö, ansvar och mänsklig förmåga. Föreställningen är i monologform av och med Jakob Stefansson och vill inspirera till nyfikenhet, handling, innovation och fria tankar. Musiken är specialkomponerad av Staffan Lindberg. 

 

PEKA TRUMMA DANSA (1- 3 år)

Urpremiär december 2014

Peka Trumma Dansa är en rolig och rytmisk föreställning fritt efter Eva Susso och Benjamin Chauds fina böcker "Binta dansar","Lalo trummar" och "Babo pekar". Böckerna skildrar det lilla barnets upptäckarlust och familjens varma gemenskap och vardagsfest med rytm och rörelse. 

Vi vill välkomna det lilla barnet till en föreställning som lockar till dans och skratt. Och lust att se teater om och om igen.

2015 nominerades Peka Trumma Dansa till Svenska Teaterkritikers Förenings Barn- och ungdomspris.

 

#Santenligtmej

Urpremiär mars 2014

Vems historia är den sanna? Hur förändras en händelse ur olika perspektiv? Är det möjligt att dela en annan människas historia och förstå bakgrunden till en handling? Pjäsen kretsar kring en högstadieklass, där vänskap och kärlek står på spel. 

Vi följer två personers upplevelser i ett närgånget drama som ställer frågor om missförstånd, hämnd och försoning. Med utgångspunkt i fysiskt berättande, skapar vi en upplevelse där publiken får följa tankarna hos två individer som tror att sanningen är densamma för dem båda. 

 

HEMMA HOS (3-6 år)

Urpremiär februari 2012

En liten man i ett litet hus. En alldeles ovanlig dag.

”En pall, ett bord, 
mina tofflor och en spis. 
Det här hemmet passar mig
perfekt, precis.”