För pedagoger och lärare

Teater Tre har mångårig erfarenhet av dramapedagogiskt och konstnärligt arbete med barn och unga. Det pedagogiska perspektivet genomsyrar alla våra föreställningar, och de har alla tillhörande pedagogmaterial som du som pedagog kan använda före och/eller efter föreställningen. Genom samtal, inlevelse och dramaövningar fördjupas den konstnärliga upplevelsen. 

Har du frågor kring den pedagogiska verksamheten?
Kontakta verksamhetsledare och dramapedagog Lena Yxner.

Kulanpremie och länssubvention

Kom ihåg att alla skolor, förskolor och familjedaghem i Stockholm kan använda Kulanpremie eller Länssubvention, vilket ger er ett billigare biljettpris. Ring oss för att boka biljetter, så guidar vi er till hur ni gör för att få premien eller subventionen eller kontakta kulan@stockholm.se för att anmäla dig som användare. 


Bli Kulturombud!

– Förhandsboka biljetter
– Få specialanpassad förhandsinformation om våra föreställningar
– Bli inbjuden att se repetitioner
– Och mycket annat!

Arbetar du på en skola/förskola och vill ta in mer kultur i er verksamhet? Vill ni kanske se repetitioner, vara referensgrupp eller kanske göra ett Skapande Skola-projekt med oss? Då kan du bli Kulturombud! Fyll i formuläret här bredvid, lätt som en plätt!

– Det är bra att vi får idéer och uppslag att ta med oss hem. Barnen har många olika erfarenheter med sig från föreställningen som kan komma till uttryck i till exempel förvandlingslekar. Man kan plocka upp karaktärer som fanns med i föreställningen, eller känslor som barnen upplevt, och fantisera kring. Det finns mycket man kan göra. - Linda Moberg, förskollärare i Östersund

Namn *
Namn
Skriv gärna "Kulturombud" i ämnesraden
Berätta gärna vilken skola/förskola du jobbar på, så blir det lättare för oss att skicka dig information om rätt föreställningar.

Skapande skola/Skapande förskola

Vi skräddarsyr Skapande Skola- och Skapande Förskola-projekt utifrån era önskemål eller baserat på våra föreställningar. Vi kan göra allt från workshops och teaterimprovisation till interaktiva samtal. Tillsammans med er bygger vi ett upplägg som passar för er verksamhet.

Kontakta oss för mer information och bokning:
Skicka ett mejl / 08 - 669 00 60

Läs mer om Skapande Skola/Skapande Förskola på Kulturrådets hemsida

 

Här är ett exempel på hur vi kan skräddarsy ett Skapande Skola-projekt så att det passar just er verksamhet. Här i samband med vår tidigare föreställning “Allt som finns”.


Aktuella pedagogmaterial (PDF)


Några tips till dig som pedagog inför, under och efter teaterbesöket
- från Manilla Ernst, barnkultur- och teatervetare vid Centrum för barnkulturforskning

Inför teaterbesöket
"Förmedla lust, nyfikenhet och förväntan. Tala med barnen om vad ni ska se. Hur ska ni ta er dit? Hur tror ni det kommer att se ut i scenrummet? Vem kommer att vara på scen?

Under teaterbesöket
Låt barnen ta in föreställningen på sitt personliga och individuella sätt. Teatern har också ansvar för det som händer i salongen!

Efter teaterbesöket
Förmedla lust, nyfikenhet. Skapa utrymme för diskussion/bearbetning efteråt. Börja gärna med minnesrunda! Tala om föreställningens alla delar. Respektera och uppmuntra varje barns smak, åsikter och upplevelser av föreställningen. Det finns inget facit! 

 

Riksteaterns lärarhandledning
"Att öppna nya världar" 

Om du som pedagog vill förbereda dig lite extra inför ett teaterbesök finns Riksteaterns handledning "Att öppna nya världar". Den är framtagen för att ge skolpublik "möjlighet att stanna kvar i sin upplevelse av pjäsen, reflektera och samtala" om frågor som teaterföreställningar kan ge upphov till.