Om Teater Tre

Teater Tre startades 1979 och är en är en mimbaserad visuellteater där rörelse, text och musik blandas. Sedan sexton år tillbaka har gruppen sin hemvist på Rosenlundsgatan i Stockholm där scenkonst med en unik spännvidd från bebis till ungdomar skapas. Teater Tre turnerar i hela Sverige och världen och bedriver också gästspels-verksamhet. Gruppen har verksamhets-stöd från Kulturrådet, Kulturförvaltningen, turnéstöd från Stockholms Läns landsting samt stöd från Europeiskakommissionen.

 
kloss cirkelbilder english       peka cirkelbilder englishgoodnight cirkelbilder english   

Small Size och Teater Tre i världen
Teater Tres turnéer har gått till världens alla hörn, bla Australien, Tyskland,
Österrike, Japan, Namibia och USA. Under de senaste åren har vi blivit inbjudna till BAM i New York och uttagna till Swedstage 2014. Genom ett universellt scenspråk, som kännetecknas av få ord och mycket rörelse kan vi nå alla barn, oberoende av språktillhörighet. Small size är ett europeiskt nätverk som främjar samarbete mellan teatrar och utveckling av scenkonst för barn mellan 0 och 6 år. Teater Tre är med som enda svenska teatergrupp. Peka trumma dansa är vår första produktion inom Smallsize. Under 2016 väntar bland annat en vänvecka med Theatre du Chocolat från Kamerun och en internationell teaterfestival för den yngsta publiken.


Teater Tres uppdrag

Teater Tres målsättning är att nå ut till alla barn, oavsett social eller kulturell bakgrund. Detta görs genom ett universellt scenspråk karaktäiserat av få ord och mycket rörelse. Föreställningarna har alla teman från vardagslivet vilka vi eftersträva att alla kan identifiera sig med. Teater Tre vill sätta svensk teater för barn och unga på världskartan genom att väcka nyfikenhet hos publiken, för teater och sin egna kreativitet. Teater Tre bedriver även en internationell gästspelsverksamhet på hemmascenen i Stockholm.

Trailers och mer klipp hittar du på Teater Tres Vimeo-sida


 • Extra julöppet!

  14-15 december är det extra julöppet på Teater Tre.
  Drick en kopp glögg i den mysiga foajén och passa på
  att köpa vackra biljetter, utvalda barnböcker och annat smått och gott.
  Varmt välkommen till oss!

  Skärmavbild 2015 11 27 kl. 10.50.36  Facebook Vector Logo Hd 02

   
 • Barn pratar i mini-följetong

  Vad händer om kompisen säger nej till att leka?

  Missa inte vår mini-följetong där barn pratar om Ska vi va?. 
  Titta här: Teater Tre på Youtube

   
 • Vårens biljetter är släppta!

  Höstens biljetter är nästan helt slut, så nu är vårens biljetter släppta lite för tidigt. 
  I vår kan du se både höstens succé Ska vi va? (4-8 år), Peka Trumma Dansa (1-3 år) och klassikern Godnatt min skatt (2-4 år).
   
   
 • Succé för Kloss i New York

  Kritikerrosade Kloss/Blocks, för barn mellan 3 och 6 år, fyller fem år i år och har sedan premiären turnerat på många håll i världen. Sista veckan i februari besökte vi Brooklyn Academy of Music i New York för åtta fullsatta spelningar.
   
 • Teater Tre söker en teatertekniker

  Vi söker en teatertekniker med tillträde i januari 2016.

  Vi söker dig som har en teaterteknisk kompetens och gärna med erfarenhet av arbete på en liten teater. Vi vill att du är lösningsorienterad, har social kompetens och lätt samarbetar i mindre team. Du ska ha grundläggande kunskaper om enklare elektriska arbeten och arbete med ljus, ljud och annan teaterteknik. Kunna IT-supporta en mindre administration och tycka om att hålla många bollar i luften. Du bör vara organisatoriskt lagd då en del i ditt arbete är att ta hand om teaterns turné- och scenlogistik. Tjänsten är en visstidsanställning deltid med oregelbunden och schemalagd arbetstid. Teater Tre har kollektivavtal. Tjänsten kräver en dokumenterad kompetens baserad på erfarenhet eller utbildning. Körkort B är en merit.
 • Gästspel på Teater Tre

  Scen och foajé Teater Tre

  Teater Tres gästspelsverksamhet är en viktig del av verksamheten på Rosenlundsgatan 12. Vårt mål är att husera både etablerade och oetablerade grupper och konstnärer. Vår scen är en av Södermalms mest aktiva gästspelsscener. Varje år spelas runt 80 gästföreställningar, med totalt ungefär 5000 besökare.

  Intresserad av att gästspela hos oss eller hyra scenen för någon annan aktivitet?
  Kontakta gästspelsproducent Simon Ahlgren på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 073 758 89 86.

  LÄS MER...