banner_frö_foton2.jpg

Frö (2-4 år)

att så ett frö
odla
bygga ett träd
vara ett moln
dö eller vila en smula

Frö är en poetisk och humoristisk berättelse om ett frö och om tre figurer. Om ett träd, en pall, en kulle och en kappa. Om gröna blad, blommor, jord och vatten. Om en storm som kommer och löven som faller. En historia om naturens kretslopp, livets gång och människans fascination för sådant som växer.

"En fåordig men sinnrik uppvisning i växtlära"DN 
"Fjäderlätt och ömsint"  - SvD


Förskolor/förskoleklass - ring oss för att boka biljetter: 08 - 669 00 60
Vill ni hellre att vi kommer och spelar hos er på skolan/förskolan? Kontakta oss, så berättar vi mer.


Frö skapas efter en idé av Sara Myrberg, konstnärlig ledare och skådespelare på Teater Tre. Hon har lång erfarenhet av att utveckla och medverka i högkvalitativ scenkonst för de allra yngsta, och hennes fingertoppskänsla och stora kunnande har bland annat resulterat i småbarnsklassiker som Klä på Klä av (2-4 år), Bubbla (6-12 månader), Halli Hallå (2-4 år), Kloss (3-6 år) och Godnatt min skatt (2-4 år). 

Frö är den andra produktionen under vårt EU-projekt Small Size, där alla medlemmar fått i uppgift att skapa en produktion på temat 'Wide Eyes'. Frö har urpremiär 26 mars 2017, och kommer sedan även att spelas på projektets avslutningsfestival i Galway på Irland 2018. 
Läs mer om vårt arbete i Small Size här.


Frö i världen

2019 - Salzburg, Österrike - BimBam Festival
2018 - Galway, Irland - Small Size Final Event
2018 - Bologna, Italien - festivalen "Visioni di futuro, visioni di teatro"
2018 - Hamburg, Tyskland - KinderKinder Festival
2017 - Bukarest, Rumänien - festivalen "100, 1000, 100.000 Stories"

Idé Sara Myrberg Regi Anna Svensson Kundromichalis Medverkande Anna Svensson Kundromichalis, Nelly Zagora & Christian Arnold Scenografi/kostym Ylva Sanner Musik/ljud Love Kjellsson Ljus Magnus Pettersson Dramaturgi Lena Nylén Koreografi Jimmy Meurling Mask Helena Bernström Skräddare Jenny Karlsson Tekniker Anthony Cooks Stillbildsfoto Martin Skoog Dramapedagog Lena Yxner Producent Elina Perdahl Konstnärlig ledare Sara Myrberg